
hummus ze świeżymi warzywami 22,–
pita
bruschetta z tapenadą 22,–
suszone pomidory, czarne oliwki, orzechy włoskie
crostini 34,–
polędwica wołowa, chutney cebulowy, szynka parmeńska, ser philadelphia, chorizo, nachosy, pesto
oliwki holiblanca 22,–
oliwki ze środkowej andaluzji
nachos guacamole 22,–
avocado, limonka, czosnek, chilli, kolendra, parmezan
krewetki "pili - pili" 34,–
czosnek, wędzona papryka, chilli, wino białe, oliwa z oliwek, grillowana bagietka
Kiszonki SR 22,–
kiszone nowalijki z naszego ogródka

Deska włoska 49,– / 79,–
szynka parmeńska, mortadella, bresaola, finocchiona, parmezan, rukola, pomidory secchi
Deska hiszpańska 49,– / 79,–
serrano, iberico lomo, fuet, chorizo, ser manchego, guindillas, oliwki
Deska serów 51,– / 82,–
ser kozi, vento d'estate, manchego, umbriaco, parmezan
Nasze antipasti 49,–
oliwki, pomidory secchi, vegańska feta, bruschetta, crostini, grillowane warzywa

Kozi ser w tempurze 35,–
lawendowa gruszka, szpinak, malina
Krewetki w białym winie 36,–
krewetki, rukola, pomidorki koktajlowe, parmezan, białe wino, czosnek bagietka
Krewetki a'la patatas bravas 42,–
krewetki, ziemniaki, fasolka szparagowa, marchewka, pomidor, chorizo
Tatar Royal 48,–
polędwica wołowa, korniszon, podgrzybek, szalotka, musztarda francuska, anchois, żółtko przepiórcze, frytki lub pieczywo
Tatar z koniny (dostępny od czwartku do wyczerpania zapasów) 48,–
konina, korniszon, podgrzybek, szalotka, musztarda francuska, oliwa truflowa, chrust z ziemniaka, żółtko przepiórcze
Grillowana morela 34,–
morela, arbuz, bundz, groszek cukrowy, bób, biały ocet winny

Burata 46,–
burata, pomidory, rukola, szynka dojrzewająca, oliwa, oregano, dresing bazyliowy
Sałatka cezar 44,–
sałata rzymska, grillowany kurczak, sos cezar, boczek, parmezan, grzanki
Sałatka grecka 42,–
ser feta, ogórek, pomidor, papryka, cebula, oliwki kalamata, oliwa, biały ocet balsamiczny
Salatka z kiszonek 39,–
kiszone nowalijki, pomidory malinowe, zioła

Bulion z trawą cytrynową 29,–
pierożki z kaczką, dziki brokuł, chilli
Krem z zielonych warzyw 27,–
bób, ricotta, oliwa spod suszonych pomidorów

Pierś z kaczki sous vide 59,–
sos pomarańczowy, rokitnik, nowalijki z czosnkiem, czarnuszka
Stek z polędwicy 87,–
gratin ziemniaczany, kurki karmelizowane w miodzie, sos pieprzowy, cafe de paris
Mule (dostępne od czwartku do wyczerpania) 48,–
Polskie pierogi 36,–
Ser biały, cebula, ziemniaki, masło, tymianek
Gnocchi z czerwonym pesto 39,–
mozarella di buffala, kruszonka bazyliowa, prażone pestki słonecznika
Linguine z tuńczykiem 42,–
żółty pomidor, oliwki, kapary, pecorino romano, tuńczyk, skórka z cytryny
Surf&Turf 78,–
polędwica wołowa, krewetki, makaron soba, salsa paprykowa, dziki brokuł

Burger Royal 49,–
wołowina 80/20, ser mimolette, korniszon, cebula, pomidor, bekon, nachosy, sos brandy, frytki stekowe
Burger z krewetkami 49,–
krewetki, boczek konfitowany, majonez limonkowy z mango, sałata, salsa cirolla, frytki stekowe

Sernik z koziego sera z wiśnią 29,–
czarna trufla, puder różany
Crème brûlée z rozmarynem
29,–
Ciastko czekoladowe 29,–
piana z zielonej herbaty, sos malinowy